Kennismaking met de Agnesschool

De Agnesschool is een basisschool voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en staat aan de rand van een prachtige groene wijk: IJsselveld-west. De Agnesschool is opgericht in 1905 als katholieke lagere school. Deze school was gevestigd in de binnenstad van IJsselstein. In 1976 is de school verhuisd naar het huidige gebouw aan de Zomerdijk. Op school zitten bijna 200 kinderen verdeeld over 8 groepen. Op onze school is iedereen welkom! In de leerlingenzorg en ondersteuning is er aandacht voor zowel de kinderen die leerachterstanden of leermoeilijkheden hebben, als voor leersterke leerlingen. Passend onderwijs maar ook boeiend onderwijs voor ieder kind is het uitgangspunt.

Onze school heeft twee grote speelpleinen en verschillende ingangen. Eén plein en ingang zijn voor de groepen 1 t/m 2 en één plein en ingang voor de groepen 3 t/m 8. Zo heeft iedereen de ruimte en veiligheid om de school binnen te komen en buiten te spelen. Daarnaast geeft dit ook rust om de dag prettig te starten. In onze school hebben we de beschikking over een handenarbeid/techniekruimte, een afgesloten bibliotheek, een moestuin, studeerplekjes en een podium die het hele schooljaar door veelvuldig wordt gebruikt voor optredens, musicals en presentaties. Op al deze faciliteiten zijn wij erg trots en hier maken wij dan ook structureel gebruik van om uw kind op alle vlakken van onderwijs te voorzien.

De school is gelegen naast het sportpark ‘IJsseloever’. We kunnen daardoor beschikken over een ruim parkeerterrein. Door de goede contacten met de sportverenigingen kunnen we ook gebruik maken van de recreatievelden. Ook maken we gebruik van de nieuwe sporthal naast de school.