Samen werken aan de toekomst
Kennismaking met de Agnesschool
Op onze school, die door ouders wordt omschreven als een warme en veilige school, combineren we het behalen van hoge opbrengsten met het streven naar een optimale creatieve ontwikkeling voor ieder kind. 

De belangrijkste partij op onze school zijn de leerlingen. Zij zijn de hoofdgebruikers van onze school. Op onze school is een zeer gemotiveerd en gedreven team aan het werk met passie voor onderwijs en een drang om voortdurend het beste voor de leerlingen en de school te realiseren. 

De Agnesschool is al meer dan 140 jaar een basisschool voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en staat aan de rand van een prachtige groene wijk: IJsselveld-west. De Agnesschool is opgericht in 1905 als katholieke lagere school. Deze school was gevestigd in de binnenstad van IJsselstein. In 1976 is de school verhuisd naar het huidige gebouw aan de Zomerdijk. Op school zitten ongeveer 200 kinderen verdeeld over 8 groepen. Op onze school is iedereen welkom! 

Onze school heeft twee grote en groene speelpleinen en drie ingangen. Eén plein en ingang zijn voor de groepen 1 t/m 2 en één plein en ingang voor de groepen 5 t/m 8. De groepen 3 en 4 komen binnen bij de hoofdingang. Zo heeft iedereen de ruimte en veiligheid om de school binnen te komen en buiten te spelen. Daarnaast geeft dit ook rust om de dag prettig te starten. In onze school hebben we de beschikking over een speellokaal, handenarbeid- /techniekruimte, bibliotheek, moestuin, leerplekken en een podium die het hele schooljaar door veelvuldig wordt gebruikt voor optredens, musicals en presentaties. 

De school is gelegen naast het sportpark 'IJsseloever'. De sporthal waar we gymmen ligt dan ook naast de deur met daarbij een ruime parkeermogelijkheden. Door de goede contacten met de sportverenigingen kunnen we ook gebruik maken van de recreatievelden. Op al deze faciliteiten zijn wij erg trots en hier maken wij dan ook structureel gebruik van om op alle vlakken van onderwijs te kunnen voorzien