Huiswerk en toetsen
In groep zes maken de kinderen kennis met huiswerk. Zij krijgen dit mee naar huis en hebben er ongeveer een week de tijd voor. In het geval van huiswerk dat de kinderen kunnen maken, leveren ze het huiswerk ook op school weer in. Wanneer het huiswerk niet af is, moeten ze het huiswerk op school (af)maken. Dit huiswerk is vooral bedoeld om kinderen alvast te laten wennen wat huiswerk is en hoe je dat het beste kan plannen om op tijd klaar te zijn.

Toetsen van wereldoriëntatie en Engels krijgen ze na de afsluiting van het blok. We zullen er op letten dat dit verspreid gebeurd. Ze krijgen een week de tijd om te leren.

Huiswerk moet langzamerhand de verantwoordelijkheid van het kind zelf worden.

Boekbespreking voor de klas
De boekbesprekingen staan gepland voor de maanden oktober t/m december. Er komt een intekenlijst achter in de klas te hangen waarop de kinderen hun boekbespreking kunnen plannen. De kinderen mogen dit op school en thuis maken/voorbereiden. Hoe de boekbespreking gemaakt moet worden, daar krijgen de kinderen nog informatie over. Die informatie staat op papier!

Spreekbeurt
In de maanden januari t/m maart staan de spreekbeurten gepland. De indeling wie wanneer zijn/haar spreekbeurt voor de klas moet houden, komt per mail.

Het is de bedoeling dat ieder kind één boekbespreking en één spreekbeurt houdt dit jaar.

Vulpen

De kinderen uit groep 6 kunnen schrijven met een vulpen, die zij in groep 5 gekregen hebben. Kinderen kunnen ook met een andere  pen schrijven die een goede grip heeft (bijvoorbeeld Stabilo, Schneider, Bruynzeel).

Gym

Wij gymmen maandag en donderdag. Gymkleding is verplicht. Wanneer een kind niet kan gymmen, horen wij dit graag van de ouders.