Huiswerk
Iedere dinsdag is er een overhoring op het gebied van taal of spelling. Een week van te voren krijgen de kinderen het huiswerk mee.
Toetsen van wereldoriëntatie en Engels krijgen ze na de afsluiting van het blok. We zullen er op letten dat dit verspreid gebeurd. Ze krijgen een week de tijd om te leren.

Huiswerk moet langzamerhand de verantwoordelijkheid van het kind zelf worden.

Spreekbeurt, boekbespreking en werkstuk
Voor het eerste rapport houdt ieder kind een boekbespreking of spreekbeurt. Ze mogen dit zelf inplannen (in overleg).
Voor het tweede rapport maakt ieder kind een werkstuk. Over het kiezen van het onderwerp volgt later informatie.
Voor het laatste rapport wordt dan de tweede boekbespreking of spreekbeurt gehouden.
Het is de bedoeling dat ieder kind één werkstuk, één boekbespreking en één spreekbeurt houdt dit jaar.

Vulpen
Ieder kind heeft in groep 5 een vulpen gehad. In deze groep mogen ze zelf een schrijfgerei kiezen, ze kunnen ook met de vulpen van school blijven schrijven. Ze krijgen van ons geen roller/gel pen of Stabilo, maar dienen dit dan zelf aan te schaffen.

Gym
Op maandag gymmen wij van 8.30 uur tot 9.15 uur. Leerlingen gaan zelf naar de gymzaal en gaan na de les  met leerkracht terug. Op donderdag is de gymles van 12.15 uur- 13.00 uur.
Gymkleding is verplicht. Wanneer een kind niet kan gymmen, horen wij dit graag van de ouders.

Extra activiteiten voor groep 7
In november doen wij mee aan de week van de Mediawijsheid. Kinderen worden dan mediawijs gemaakt.
We doen ook mee aan de voorleeswedstrijd. De voorronde wordt eerst op school gehouden en daarna volgt ronde 1 met heel IJsselstein.
Het schriftelijk verkeersexamen staat gepland op 7 april. Het praktijk examen zal in mei/juni plaatsvinden.
De Cito entree toets is eind mei (we houden rekening met de Avond vierdaagse).
Over deze extra activiteiten kunt u tegen die tijd nog extra informatie verwachten via de Agnes Actueel.