Huiswerk

De kinderen krijgen afwisselend leer- of maakwerk. Ongeveer een week van te voren krijgen de kinderen het huiswerk mee.
Toetsen van wereldoriŽntatie en Engels krijgen ze na de afsluiting van het blok. We zullen er op letten dat dit verspreid gebeurd.
Wekelijks maken ze NIeuwsbegrip XL thuis.

Huiswerk moet langzamerhand de verantwoordelijkheid van het kind zelf worden.

Spreekbeurt en boekbespreking
Voor het eerste rapport houdt ieder kind een boekbespreking of spreekbeurt. Ze mogen dit zelf inplannen (in overleg).
Voor het laatste rapport wordt dan de tweede boekbespreking of spreekbeurt gehouden.
Er worden vaak presentaties gegeven, die in de klas worden voorbereid.

Vulpen
Ieder kind heeft in groep 5 een vulpen gehad. In deze groep mogen ze zelf een schrijfgerei kiezen, ze kunnen ook met de vulpen van school blijven schrijven. Ze krijgen van ons geen roller/gel pen, maar dienen dit dan zelf aan te schaffen.

Gym
Op maandag gymmen en donderdag.
Gym kleding is verplicht. Wanneer een kind niet kan gymmen, horen wij dit via een brief of rechtstreeks van de ouders.

Extra activiteiten voor groep 7
In november doen wij mee aan de week van de Mediawijsheid. Kinderen worden dan mediawijs gemaakt.
We doen ook mee aan de voorleeswedstrijd. De voorronde wordt eerst op school gehouden en daarna volgt ronde 1 met heel IJsselstein.
Het schriftelijk verkeersexamen staat gepland in april. Het praktijk examen zal later gepland worden. We hebben daar heel veel hulpouders bij nodig.
Over deze extra activiteiten kunnen jullie tegen die tijd nog extra informatie verwachten via de Agnes Actueel.