Welkom in groep 8
Groep 8, het laatste jaar van de basisschool. Toch wel bijzonder!
Er wordt nog hard gewerkt aan de kennis en de vaardigheden van de kinderen, een keuze gemaakt voor het voortgezet onderwijs en de playbackshow en de musical gehouden. Het belooft een druk maar gezellig jaar te worden!
Hieronder zullen we alvast een kijkje in de keuken geven, zodat u weet wat uw kind te wachten staat dit jaar.

Schriftelijke en mondelinge opdrachten
In groep 8 zullen de kinderen extra opdrachten moeten maken.
Schriftelijke opdrachten:
  • Werkstukken: er wordt in dit schooljaar 1 werkstuk gemaakt. Het onderwerp van en uitleg over dit werkstuk wordt in de klas uitgebreid aangegeven en zal op papier worden uitgelegd.
  • Boekverslag: er dient één boekverslag te worden gemaakt. Hiervoor krijgen de kinderen de nodige informatie op papier.
  • Samenvattingen: de kinderen gaan zich ook meer oefenen in het maken van samenvattingen. Zij krijgen teksten aangereikt en kunnen thuis uitgewerkt worden.

Mondelinge presentaties:
  • Spreekbeurt: In dit schooljaar zal ieder kind een spreekbeurt houden. Het is de bedoeling dat dit over een ander onderwerp gaat dan het werkstuk. De spreekbeurt moet uit het hoofd worden gedaan.
  • Nieuwspresentatie: ieder kind zal ook een nieuwspresentatie houden. Dit is een presentatie over een nieuwsbericht van de afgelopen week. Dus het nieuws mag niet ouder dan een week zijn. Ook deze presentatie moet uit het hoofd worden gehouden.

Huiswerk
In groep 8 zal regelmatig huiswerk worden gegeven. Doorgaans hebben de kinderen daar minstens een week de tijd voor.
Het is de bedoeling dat de kinderen leren plannen wanneer zij het huiswerk gaan maken of leren. Op school krijgen zij daarvoor ook aanwijzingen. Wellicht kunt u als ouder ook een oogje in het zeil houden en hen stimuleren of helpen om het huiswerk te doen.
Naast het plannen en oefenen van de leerstof ontwikkelen de kinderen met het huiswerk maken ook verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.
Op die manier worden ze meer en meer voorbereid op de middelbare school.

Agenda
Op de Agnesschool willen we een agenda niet verplicht stellen. Het wordt echter wel aanbevolen. Met een agenda kunnen de kinderen immers al oefenen in het plannen van hun activiteiten.

Gym

Bij gym zijn gymkleding en gymschoenen verplicht. Bij gymkleding kunt u denken aan een T-shirt of voetbal-/hockeyshirt en een korte broek of hockeyrokje. Wilt u er als ouders in ieder geval zorg voor dragen dat uw kind luchtige kleding draagt.

Verder moeten alle lange haren in een staart worden gedragen. Er mogen geen sieraden worden gedragen tijdens gym.

De gym kan zowel op het hockeyveld als in de sporthal (beiden naast de school) gehouden worden.
De gymtijden zijn op maandag en donderdag van 8.30 tot 9.30 uur.

Als uw kind niet mee kan doen aan de gymles, wilt u dit dan kenbaar maken door middel van een briefje dat u aan uw kind meegeeft.

Verkeersbrigadiers
In groep 7 is uw kind gevraagd of het in groep 8 gedurende een week elke dag als brigadier wil helpen. Daarvoor is ook toestemming van u als ouders gevraagd. De meeste kinderen doen mee. De kinderen die in een bepaalde week aan de beurt zijn, moeten elke dag om 8.10 uur en om 13.55 uur in hun oranje verkeersjas en met een ‘spiegelei’ bij het zebrapad vóór de school klaar staan.
De kinderen worden altijd bijgestaan door een volwassen brigadier.
In groep 7 is uw kind gevraagd of het in groep 8 gedurende een week elke dag als brigadier wil helpen. Daarvoor is ook toestemming van u als ouders gevraagd. Alle kinderen doen mee. Inmiddels zijn de kinderen ingedeeld voor de komende maanden.
De kinderen die in een bepaalde week aan de beur zijn, moeten elke dag om 8.10 uur en om 13.55 uur in hun oranje verkeersjas en met een 'spiegelei' bij het zebrapad voor de school klaar staan.
De kinderen worden altijd bijgestaan door een volwassen brigadier.

Playbackshow
Op vrijdag 24 maart 2017 wordt er door groep 8 een playbackshow gehouden. De show zal van 19.00 tot ongeveer 23.00 uur worden gehouden. De zaal is om 18.30 uur open.
De bedoeling van deze playbackshow is om geld in te zamelen voor het schoolkamp van groep 8. Met dit geld kunnen we verschillende activiteiten organiseren (zoals bijv. paintball, kanovaren, zwemmen).
Voordat de playbackshow van start gaat, zal in de weken voorafgaand een beroep op de ouders worden gedaan om lekkere hapjes en drankjes voor die avond te verzorgen, te helpen met de dansjes / de act van de kinderen en het maken van een mooi decor.
Houd deze avond vrij, want het is eigenlijk een van de hoogtepunten in groep 8!

Kamp
Van 14 t/m 16 juni 2017 gaat groep 8 op kamp. We gaan naar kasteel “Assumburg” in Heemskerk. Daar hebben we een gebouw voor onszelf, de Orangerie. Dat staat naast het kasteel. De kinderen krijgen kamers met wc en douche toebedeeld. Ze liggen met 4 of 6 kinderen op een kamer.
We nemen naar dit kamp onze eigen fiets mee.
Voor het vervoer van de kinderen en de fietsen doen we een beroep op de ouders. We hebben voor de kinderen ongeveer 6 auto's nodig. Voor het vervoer van de fietsen zijn we geholpen met vrachtwagen of 2/3 aanhangers (voor 28 fietsen!). Wellicht heeft een ouder de nodige relaties om dit te bewerkstelligen.

Musical en afscheidsfeest
Traditiegetrouw wordt de basisschool afgesloten met een afscheidsmusical en afscheidsfeest. Dat gaat gebeuren op dinsdag 4 juli 2017. We beginnen om 19.00 uur. De zaal is om 18.30 uur open.
Van 19.00 tot ongeveer 21.00 uur zullen de musical en het afscheidswoordje duren. Daarna is er voor de kinderen, hun ouders en de leraren nog een besloten feest tot 23.30 uur.