In samenwerking met…
Wij vinden het belangrijk om goede contacten te onderhouden met het netwerk om ons heen.
"Op de Agnesschool werken wij samen met veel verschillende instanties. We streven samen naar het beste onderwijs."
Het CJG IJsselstein is de plek waar ouders, kinderen en jongeren terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. Het CJG is er ook voor beroepskrachten in de jeugdgezondheidszorg, onderwijs en welzijn. Het CJG regelt de samenwerking en afstemming tussen gezin en instellingen als jeugdgezondheidszorg, scholen, leerplichtambtenaar, naschoolse opvang en maatschappelijk werk voor jeugd in de schoolleeftijd. Elke gemeente heeft een eigen CJG. Het CJG is bereikbaar via de mail, telefoon of u kunt binnenlopen op het inloopspreekuur. Adres, telefoonnummers en spreekuurtijden (zowel inloop als telefonisch) zijn te vinden op de website van het CJG van uw gemeente: www.cjgijsselstein.nl
De jeugdgezondheidszorg richt zich op geneeskundig onderzoek en screening. Dit gebeurt twee keer in een basisschoolperiode. In principe vinden de gezondheidsonderzoeken plaats in groep 2 en 7. In het kader van arbobeleid vindt ook regelmatig een hygiëne onderzoek plaats van het schoolgebouw.
Per 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor jeugdzorg. Deze verantwoordelijkheden staan in de nieuwe Jeugdwet. Met de nieuwe Jeugdwet wil het kabinet bereiken dat kinderen gezond en veilig opgroeien, hun talenten ontwikkelen en naar vermogen meedoen. Om dit goed te kunnen doen, zet de gemeente het Jeugdteam IJsselstein in.
U kunt bij het Jeugdteam terecht voor vragen over het opvoeden, de ontwikkeling, opgroeien, de geestelijke gezondheid of veiligheid van uw kind. Waar het 'gewone' opvoeden ophoudt, geeft het Jeugdteam ondersteuning en helpt u uw vragen zelf aan te pakken. Bij het Jeugdteam heeft u één hulpverlener als vaste aanspreekpunt. Er werken medewerkers met verschillende deskundigheid, op een breed terrein van welzijn en zorg voor kinderen en gezinnen.
Vanuit de stichting Trinamiek is een samenwerkingsovereenkomst met de Hogeschool Utrecht in het kader van de begeleiding van PABO studenten van kracht. Wij zijn een gecertificeerde opleidingsschool en bieden vele studenten de mogelijkheid om het werken met leerlingen in praktijk te brengen. Naast PABO stagiaires hebben wij ook zeer regelmatig onderwijsassistent- en snuffelstagiaires.
De Culturele Commissie van de IJsselsteinse basisscholen verzorgt ieder jaar in samenwerking met de Stichting Kunst Centraal te Bunnik een kunstmenu voor de basisscholen. In het kunstmenu zijn activiteiten in de vorm van tentoonstellingen en voorstellingen op het gebied van dans, toneel, muziek, beeldende kunst, film etc. opgenomen. Bij deze stichting kunnen we ook terecht voor scholing en begeleiding.
Sommige leerlingen zijn gebaat bij logopedie. Logopedisten onderzoeken, begeleiden en behandelen stoornissen op het gebied van taal, eten en drinken, mondgedrag, spraak, adem, stem, mimiek en gehoor. Een ouder is vrij om te kiezen welke logopedist het beste is voor zijn of haar kind. Wij hebben op school een samenwerking met:
Silderhuis logopedie
Poortdijk 34 D/E
3402 BS IJsselstein
030 6871128
De Agnesschool werkt samen met praktijk ‘Sterk door Rots en water’.
De training van ‘Sterk door Rots en Water’ is gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd. Zij bieden de Rots en Water training aan voor jongens en meisjes in de leeftijd van 4 t/m 12.
Kinderen worden niet geboren met zelfbesef, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden, maar wel met de mogelijkheid om deze te ontwikkelen. Het is dan ook belangrijk dat wij ouders/verzorgers, onderwijs en maatschappij zich daar bewust van zijn. Wij kunnen de kinderen een stukje van deze positieve sociale vaardigheden bijbrengen. Het Rots en Water programma is hier een goede training voor. Het kan kinderen goed helpen bij het weerbaar (Rots) en sociaal vaardig (Water) worden.
Voor meer informatie: www.sterkdoorrotsenwater.nl/index.html
Het SchoolVenster biedt inzicht in de resultaten van de Agnesschool. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de inspectie en de school. Waar nodig geven wij een toelichting bij de cijfers en feiten. Zo biedt dit SchoolVenster betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties. Het blijft van belang deze resultaten te bezien in een breder perspectief. Het gaat tenslotte altijd om de ontwikkeling van het individuele kind.
Sponsors van de Agnesschool bedankt! Jullie verdienen een speciale plek op onze website.
De meeste foto's op deze website zijn gemaakt door Arthur Krijgsman. Wilt u ook gebruik maken van zijn diensten ga dan naar zijn website om contact op te nemen of stuur een mail naar info@artstel.nl of bel 030-6033393.
www.artstel.nl
De supermarkt PLUS is onze sponsor van onze school t-shirts.
www.plus.nl/ijsselstein
Zie voor sponsering https://trinamiek.nl/over-trinamiek/regelingen/
Stichting Leergeld IJsselstein
Voetbal, schoolreisjes, dat is toch luxe?
Stichting Leergeld vindt van niet, want elk schoolgaand kind moet mee kunnen doen aan sport, cultuur en andere activiteiten ongeacht het inkomen van de ouders.
Ouders met een inkomen minder dan 125% van de bijstandsnorm kunnen daarom een beroep doen op Stichting Leergeld. Deze inkomensnorm wordt ook gehanteerd voor de U-pas.
Gezinnen met een U-pas, in de schuldhulpverlening of ZZP'ers met een laag inkomen kunnen voor hun kinderen tussen de 4 en de 18 jaar een aanvraag doen bij Stichting Leergeld voor bijvoorbeeld sportkleding, schoolreisje, zwemles, een bijdrage voor een fiets vanaf groep 7 of computer voor scholieren in het voortgezet onderwijs.
Meer informatie vindt U op : www.leergeld.nl .
Een aanvraag kunt U via die site indienen. Dit kan ook per mail via stleergeldijsselstein@online.nl of telefonisch 06-43053127, bereikbaar op maandag en donderdag van 9 tot 12 uur.
Stichting Leergeld IJsselstein
Tel.: 06-43053127
Email: stleergeldijsselstein@online.nl
U-pas regeling
Tel.: 088-2030630
Email: info@upas.nl