Ouderbetrokkenheid
Wij vinden het belangrijk om goede contacten met alle ouders te hebben in het belang van het kind. Als het kind jong is, is dit contact vanzelfsprekender, omdat jullie meestal jullie kind zelf naar school brengen en halen. Als jullie kind ouder is, bestaat er altijd de mogelijkheid om na schooltijd de leerkracht te spreken.
Wij hechten hier veel waarde aan, omdat wij het belangrijk vinden dat school- en thuissituatie goed op elkaar aansluiten. Hebben jullie vragen, schroom niet om contact met de school op te nemen. Alleen dan kunnen onduidelijkheden (snel) verholpen worden. Wij zien ouders als partner!
De OR bestaat uit ouders en een teamlid. Zij coördineren diverse activiteiten en ondersteunen bij grote activiteiten zoals Sinterklaas, Kerst, Koningsspelen, schoolreisje etc.. De OR is een uitvoerend orgaan en heeft geen rol in het beleid maar zorgen voor vele mooie activiteiten op school voor de leerlingen.
De ouderraad van de school vraagt een vrijwillige bijdrage. Deze ouderbijdrage wordt besteed aan diverse festiviteiten en activiteiten voor de kinderen gedurende het schooljaar. De hoogte van deze vrijwillige ouderbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld tijdens de eerste vergadering van de ouderraad in het nieuwe schooljaar. De penningmeester brengt tijdens deze vergadering verslag uit over de besteding van de ontvangen ouderbijdragen van het afgelopen schooljaar.
Ouders kunnen bij de penningmeester van de ouderraad informatie verkrijgen met betrekking tot de begroting en de uitgaven. De medezeggenschapsraad verleent instemming aan de hoogte van de ouderbijdrage.
Voor het schoolzwemmen van groep 4 en 5 (om het jaar) en het schoolkamp van groep 8 wordt een aparte vrijwillige bijdrage gevraagd.
De medezeggenschapsraad (MR) behartigt de belangen van de ouders en het personeel op onze school. Ze adviseert over en stemt in met het beleid van de school. Het is de ‘formele’ gesprekspartner van de schooldirectie; dit is wettelijk verplicht. De MR bestaat uit drie leerkrachten en drie ouders/verzorgers. De zittingstermijn van MR-leden is drie jaar en kan daarna met nog eens drie jaar worden verlengd. Vergaderingen zijn openbaar.
De Agnesschool is vertegenwoordigd in de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR). De GMR behartigt het gemeenschappelijke belang voor alle scholen binnen de stichting Trinamiek. De GMR denkt mee met het bestuur van Trinamiek over het te voeren stichtingsbrede beleid. In de GMR hebben 8 leden zitting waarvan 4 ouders en 4 personeelsleden van verschillende scholen binnen Trinamiek. Afhankelijk van het onderwerp heeft elke geleding advies- dan wel instemmingsrecht. De GMR vergadert ongeveer 6 keer per jaar waarbij in elk geval jaarlijks de begroting, formatie en jaarplan worden besproken.
Aan het begin van het schooljaar is er voor alle groepen een ouder-informatieavond.
Daarnaast is er soms een ouderavond met een thema. Iedere maand verschijnt er een nieuwsbrief, Agnes Actueel welke digitaal wordt toegestuurd.
Voor de communicatie tussen ouders en leerkrachten gebruiken we SchouderCom. Via deze app blijf je op de hoogte van wat er allemaal in de groepen afspeelt.